O LED trakama - Novosti - DELUMINE LED rasvjeta: najširi izbor i najbolje cijene

Go to content

Main menu:

Mijenjanje boja kod RGB trake

DELUMINE LED rasvjeta: najširi izbor i najbolje cijene
Published by in O LED trakama ·
Tags: RGBtrakaMijenjanjeboje


Pitali su nas klijetni:


Kako se mjenjaju boje kad se kupi RGB i koja bijela je kod RGB-a – hladna bijela ili topla bijela?

Odgovor:

Kontorler za RGB LED traku - 44 tipkeBoje mijenjate preko daljinskog upravljača koji dolazi sa kontrolnom jedinicom.
Postoje više vrsta daljinskih upravljača pa se može odabrati prema Vašim potrebama.

RGB traka koristi se tehnologijom miješanja osnovnih boja crvene-zelene-plave (RGB – red-green-blue) te se na taj način dobija u teoriji 6 mil. mogućih boja (ljudsko oko može prepoznati oko 2000 boja). Unutar jedne 5050 diode smještene su tri različite diode – crvena, plava i zelena. Kada sve tri diode svjetle sa 100% intenziteta dobijate najčišću bijelu boju, a mi je prepoznajemo kao hladno bijelu boju. Oduzimajući intenzitet plavoj diodi dobijate sve topliju i topliju bijelu boju koja prelazi postepeno u žutu boju (žuta boja se dobija kada je plava dioda ugašena). Dakle, sa RGB trakom možete dobiti boju koja Vam odgovara.
Općenito o LED traka

DELUMINE LED rasvjeta: najširi izbor i najbolje cijene
Published by in O LED trakama ·
Tags: LEDtrakeOLEDtrakamaprimjenaLEDtrakagdjemožemomontiratiLEDtrakuRasvjeta od LED traka su nepresušan izvor ideja za dizajn interijera zbog svog širokog raspona primjene. Osim brojnih prednosti LED rasvjete općenito, kao što su iznimno niska potrošnja energije, vrlo dugi vijek trajanja, ekološki neškodljivo, trajnost i niski troškovi održavanja, LED trake imaju dovoljnu jačinu da zamijene fluo, halogenu i konvencionalnu rasvjetu.LED trake kao funkcionalna i jaka lokalna rasvjeta savršena su zamjena za fluorescentne cijevi. LED trake sada su dostupne i u obliku cijevi-tuba kao direktna zamjena za postojeće fluorescentne cijevi.
LED trake se, za razliku od fluorescentnih cijevi, mogu jednostavno dimati, a snop svjetlosti koji proizlazi iz izvora može se pojačati postavljanjem više linija jednih pored drugih. Dobar trik je koristiti manje komade trake postavljene jedna pored druge. Kao funkcionalno svjetlo LED trake često se koriste u kuhinjama za osvjetljavanje radne plohe, pružajući čak i svjetlost na cijeloj radnoj ploči. Mogu biti veliki izvor dodatne svjetlosti u blizini stola ili čak unutar dosega djece. Sa sigurnosne točke gledišta LED trake idealne su jer rade na niskom naponu od 12V ili 24V te su također dostupne sa silikonskim pokrovom i visoke IP zaštite štiteći ih od vode i prašine.Primjena LED RGB trakePrimjena LED RGB trake

Kao prigušeno osvjetljenje LED trake su poželjne na raznim mjestima gdje
bismo željeli dodati neke dodatne izvore difuznog svijetla. Evo nekoliko mjesta gdje je tipična njihova primjena: rubovi namještaja, iza pojedinih komada namještaja, osvjetljavanje polica, oko zrcala (čak i u kupaonici, gdje svjetla zahtijevaju visoku IP zaštitu), uz stepenice ili rampe za stubišta itd. Dobra upotreba svjetla u uređenje interijera može učiniti čuda u stanu kao općenito za širi prostor ili s dobrim fokusnim osvjetljenjem u velikom prostoru. Ulazni hodnik i područja koja su uglavnom uski može koristiti takve dodatne izvore svjetlosti ili kao pozadinsko osvjetljenje duž cijelog područja na dnu ili vrhu stropa .Primjena LED trake u namještaju

LED fleksibilne trake također su idealno rješenje a rasvjetu u cijeloj kući. One
se najčešće primjenjuje u kuhinji, nalazi se iza ormara ili za radnu ploču. Svjetlo okrenut prema gore ispod staklenog stola za kavu, kauča ili cokla stvorit će novo ozračje u vašem domu. Potpuno novi ambijent možete dobiti u vašem domu ako koristite LED trake RGB tj. LED trake u boji. S uvođenjem RGB (red, green, blue) tehnologije s LED-om, možete postepeno mijenjati i koristi ih u širokom spektru boja i aplikacija.Značajke:


Vodootporna i svijetli pod vodom.

Sve boje na raspolaganju.

To se može rezati svake 3 diode ( do 2,5 cm do 10 cm).

Jednostavna je za instalaciju s 3M dvostranom samoljepljivom vrpcom ili sa niz drugih načina.

Standardna duljina je 5 metara po kolutu s 10-15 cm kabela ili žice.

PCB Materijal: Fleksibilni bakar, PCB boja je zlatna, bijela, crna ili prozirna.

50000 sati radnog vijeka.


Primjena:

Dekorativna i glavna rasvjeta poslovnih i stambenih prostora

Indirektna rasvjeta rasvjeta

Osvjetljavanje velikih povrina

Veliko područja za pozadinsko osvjetljenje

Mali i srednji utori u zdiu ili stropu

Akcentna rasvjeta

Zamjena za neonsku rasvjetu
Back to content | Back to main menu